Među zaraženima od koronavirusa je i jedan djelatnik zadarske podružnice Financijske agencije, potvrdio je na novinarski upit dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije. Postavilo se pitanje je li taj djelatnik dolazio na radno mjesto dok je bio zaražen.

- Mi smo napravili nadzor nad njim i svim njegovim kontaktima, a govorimo o kontaktima prvog reda. Kao i uvijek kada istraživanje krene, nakon nekog vremena pojavljuju se i drugi kontakti. U ovom trenutku stavili smo 13 djelatnika Fine u samoizolaciju i napravili protuepidemijsku dezinfekciju. Sve ostalo je i dalje pod nadzorom, svaki kontakt je obrađen, izjavio je dr. Medić.

Međutim, zadarski epidemiolog je dao krivi podatak za javnost. Ne radi se o FINI, koju javnost precipira i koja je servis građanima, već savim drugoj firmi koja servisira bankomate s gotovinom.

S obzirom na velik broj građana koji su zbog e-propusnice ovih dana dolazili u poslovnicu na Poluotoku, bitno je naglasiti kako je ipak riječ o djelatniku druge firme -  Fine GS (Gotovinski servisi) koja se bavi prijevozom i obradom gotovog novca. Kako doznajemo, djelatnik je zaražen u kontaktu s osobom koja je povezana s biogradskom bolnicom.