U Zadarskoj županiji odlučili su se na neuobičajen potez - u jeku epidemije koronavirusa na tri dana ugasili su dežurni telefon Stožera civilne zaštite.

- Za vrijeme uskršnjih blagdana, u razdoblju od subote, 11. travnja do ponedjeljka, 13. travnja 2020. godine, neće biti dostupan dežurni telefon Stožera civilne zaštite Zadarske županije (023/350 318). U navedenom razdoblju sva pitanja se i dalje mogu uputiti na adresu e-pošte Stožera: [email protected], izvijestili su iz Županije putem Facebooka.

Ovim potezom dežurni telefon ne opravdava pridjev koji mu je dodijeljen. Građani Zadarske županije informacije i dalje mogu dobiti informacije na 113, pozivni centar koji radi svaki dan, neovisno o tome je li subota, blagdan ili praznik.

Ubrzo nakon prozivke u Zadarskoj županiji su se predomislili:

- Za vrijeme Uskršnjih blagdana, u razdoblju od subote, 11. travnja do ponedjeljka 13. travnja 2020. godine, dežurni telefon Stožera civilne zaštite Zadarske županije(023/350-318) bit će dostupan od 9 do 17 sati. Pismeni upiti se i dalje mogu uputiti na adresu e-pošte Stožera: [email protected]

Ovim putem želimo demantirati natpise o odluci župana Božidara Longina za ukidanjem ovog broja tijekom blagdana, jer župan takvu odluku nije donio. Ispričavamo se na krivo objavljenoj vijesti u kojoj su zbog nesporazuma između načelnika Stožera i pročelnika resornog odjela objavljeni podaci o ukidanju telefonske linije tijekom tri dana. Naime, namjera je bila preusmjeriti pozive sa fiksnog na mobilne telefone dežurnih djelatnika kako bi za blagdane mogli raditi iz svojih domova. Naknadnim dogovorom, djelatnici će kao i do sada biti dežurni na broju telefona Stožera, a na sve upite koji pristižu mailom redovito i u vrlo kratkom roku odgovara osobno načelnik Šime Vicković, priopćili su iz Stožera.