NOVO

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljaju da su stigla još tri nalaza pozitivna na koronavirus te da je sada ukupan broj zaraženih u Zadarskoj županiji 66. Tri novooboljele osobe vezane su uz Ortopedsku bolnicu Biograd na moru.

Sve testirane osobe iz doma za stare i nemoćne su negativne na koronavirus.

RANIJE

U Zadarskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja koronavirusa, čime se broj zaraženih popeo na 63, izvijestio je načelnik Stožera Šime Vicković. Od njih dvoje jedan je vezan za Specijalnu bolnicu u Biogradu, drugi je iz Zadra. Na COVID odjelu je devet pacijenata, od čega troje na respiratoru. U Biogradu je sedam pacijenata, a iz te je bolnice otpušteno četvero njih, rekao je Vicković.

Čak 43 slučaja su vezana uz Ortopedsku bolnicu, u kojoj su sada smješteni lakši bolesnici. Od četiri otpuštena pacijenta iz Biograda dva su negativna, dok su dvoje u kućnoj karanteni te se iščekuju nalazi. Ukupno je 611 osoba u samoizolaciji, 1.615 je iz nje izašlo a nova su 44 u nju stavljena, izvijestio je epidemiolog dr. Alan Medić.

- Što se tiče COVID ambulante na Ravnicama, obavljeno je 81 testiranje, od čega je pet rezultata bilo pozitivno. Sve teče prema planu pa neka tako i ostane, rekao je Medić.

Zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc rekao je da je na Jedinici intenzivnog liječenja COVID odjela još uvijek četvero pacijenata, od kojih je troje na respiratoru.

- Nastojat ćemo i njih vratiti na samostalno disanje. Što se tiče pacijenta koji je pao, on se dobro oporavlja, stabilno je i planira se njegov otpust iz JIL-a. Nema novih zaraženih liječnika ili medicinskih sestara, rekao je Karuc.

Policijski izvidi oko pada i dalje traju, pa još nisu poznate okolnosti događaja.