Stožer Civilne zaštite Biograda na Moru izvijestio je kako je i u ovom gradu, značajno pogođenom zarazom koronavirusom, otvorena gradska tržnica s ribarnicom.

- Tržnica i ribarnica su otvorene sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ali pod posebnim mjerama opreza. Radno vrijeme tržnice je od 8 do 12 sati a ulaz u tržnicu je moguć samo uz ribarnicu, dok je izlaz iz tržnice na drugoj strani uz zadnje štandove. Prodaja ispred i oko tržnice je kao i do sada strogo zabranjena!, navodi se u priopćenju.

Situacija sa koronavirusom u Gradu Biogradu na Moru je trenutno stabilna i nema potrebe za uvođenjem dodatnih mjera. S jučerašnjim danom na virus je bilo pozitivno osam osoba s područja grada. Broj zaraženih povezanih sa Specijalnom bolnicom za ortopediju je veći, ali je riječ o osoblju i pacijentima koji ne žive na području Biograda. Članovi Stožera civilne zaštite Grada Biograda na Moru kao i ostale relevantne službe su na terenu u gradu, kao i do sada, 24 sata na dan i održavaju sigurnost građana.

- Molimo sve građane da propusnice za kretanje koriste samo u slučajevima kada su neophodne jer svaka zloupotreba istih može biti kažnjiva i do pet godina zatvora. Zahvaljujemo svim sugrađanima na razumnom ponašanju i postupanju, te još jednom pozivamo sve građane Grada Biograda na Moru da se i dalje pridržavaju svih uputa i preporuka nadležnih službi jer jedino takvim ponašanjem i postupanjem možemo zaštititi svoje bližnje, starije osobe i ostale, poručuju iz Stožera.