Korona je pokopala mnoge male firme, ali i jednu barem simbolički diglo iz mrtvih - nakon 17 godina ponovno se može kupovati u Zadranci! Naravno, nekadašnji lokalni trgovački gigant nema veze s tim, ali je ime i logo povezuju s platformom Zadranka.hr, koju je u svrhu povezivanja lokalnih OPG-ova i obrta u vrijeme koronavirusa otvorila firma Project by It j.d.o.o. sa sjedištem u Zadru.

- Mi smo nova generacija trgovine na zadarskom području. Projekt je pokrenut te prilagođen novonastaloj situaciji s koronavirusom. Cilj nam je informirati građane o ponudi domaćih proizvoda. Svaki profil trgovine imat će oznaku o kategoriji kojoj pripadaju, navodi vlasnik kreativne agencije Preoject by It Ivan Jakoblić - Tošić na novopokrenutoj stranici.

Uz stranice s aktualnim vijestima o donacijama zadarskoj bolnici prisutne su kategorije s dostavom proizvoda, u kojima se nude domaća jaja, sir, ulje, med, vino, meso, morski plodovi, zatim dostava gotove hrane i ponuda OPG-ova. Projekt je još uvijek u Beta verziji, te će zasigurno biti dorađivan u mjesecima koji slijede.