Policijska uprava zadarska podnijela je prvu prijavu zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti u vrijeme epidemije koronavirusa. 

Jučer oko 13 sati u Vukovarskoj ulici na Bilom brigu, 38-godišnji Zadranin je u alkoholiziranom stanju vikao, pljuvao po ulaznim vratima zgrade koja se nalazi u njegovom susjedstvu, pa ušao u unutrašnjost te na drzak način vrijeđao stanare. Vikao je kako je zaražen koronavirusom, iako to nije istina, te prijetio da će ih sve zaraziti i zapaliti.

Policijski službenici su 38-godišnjaka priveli u prostorije policije, gdje je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,97 promila.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje nad istim zbog sumnje da je počinio prekršaje iz članka 6. i članka 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanje, izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana), nakon čega će uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, javljaju iz PU zadarske.