ZADAR- Na jučer donesenu odluku o otvaranju gradskih tržnica po zaštitnim propisima, u Zadru danas nije reagiralo puno OPG-ovaca i prodavača.

Na Relji, u sklopu City Gallerije, otvoreno je tek nekoliko štandova s povrćem, s voćem i sa sadnicama cvijeća.

Štandovi su dobili novi raspored, a pristup njima je ograničen i stavljen u red. Zaštitari su nadgledali provođenje odluke, te upozoravali one koji se još nisu snašli. Za sva prodajna mjesta smo je jedan red u sklopu kojeg je i obaveza dezinficiranja ruku. Građani poslušni i disciplinirani kako na Relji tako i na Gradskoj tržnici. Tamo je danas bilo pripremljeno samo 12 štandova sa zaštitnom folijom, ali samo su na dva imali robu koja je planula. Napokon je i ribarnica otvorila svoja vrata, ali samo na glavni ulaz. U ponudi je svježa riba koja se pojavila u zadnji tren, uoči Velikog petka.

Gradske tržnice zatvorene su zbog korona epidemije 22. ožujka. Nije tome tako davno, ali povratak na staro više nije isti.

U subotu se vraća i Seljačka tržnica na staroj lokaciji ispred Supernova centra Zadar, ali u novom ruhu, najavili su organizatori. Prodaja se neće odvijati sa štandova, već za to unaprijed pripremljenih adventskih kućica.