Uz jučerašnjih 498 nadzora PU zadarska prešla je brojku od 5000 izvršenih provjera osoba u samoizolaciji.

- Već treći dan zaredom nije utvrđeno niti jedno kršenja mjera samoizolacije, istaknuo je dobru vijest načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Što se tiče nadzora mjere zabrane okupljanja, zadarska policija zaprimila je novih 14 dojava, a dolaskom na mjesta događaja zatečeno je pet grupa koje su se razišle nakon upozorenja. S kontrolnih punktova jučer je pak vraćeno 66 osoba koje nisu imale valjane propusnice.

Zbog svih ovih mjera u doba korone opseg policijskog posla je povećan.

- U pomoć su nam pristigli i pripadnici civilne zaštite, njih ukupno 78 koji zajedno s policijskim službenicima provjeravaju valjanost propusnica. Šest kolega iz PU zadarske je u samoizolaciji, rekao je Dražina na jutrošnjoj konferenciji za medije.

Nakon jučerašnjih incidenata na kontrolnim punktovima, povezanih i s konzumacijom alkohola, Dražina je upitan je li povećan trend vožnje u pijanom stanju te jesu li policajci zaštićeni od moguće zaraze prilikom provođenja alkotestiranja.

- Ne bih rekao da je taj trend pojačan, a policajci imaju dostatno zaštitne opreme, te se i uređaji održavaju po higijenskim uputama, istaknuo je načelnik PU zadarske.