Nakon što je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak iznio zapanjujući podatak prema kojem je čak 28 osoba zaraženih koronavirusom zatražilo e-propusnice za napuštanje mjesta prebivališta, članove županijskog Stožera civilne zaštite jutros smo pitali ima li među njima neodgovornih pojedinaca iz Zadarske županije.

No, oni taj podatak nisu imali, ali su nam ga na naše traženje naknadno dostavili iz Policijske uprave zadarske. Kako doznajemo, najveći broj takvih zahtjeva stigao je sa zagrebačkog i splitskog područja, a od ukupno 28 osoba jedna je iz Zadarske županije. Zahtjev je naravno odbijen, a nije poznato više informacija o slučaju neodgovornog pojedinca koji je svojim kretanjem svjesno htio ugroziti ostale građane. On je jedan od 40 oboljelih od Covida-19 iz Zadarske županije koji se zbog blage kliničke slike liječe doma.

- U Hrvatskoj već sada imamo jako puno ljudi (op.a. 789) koji imaju blažu kliničku sliku te se nalaze u kućnoj izolaciji. Takve osobe se prate, u telefonskom su kontaktu s liječnikom i dobile su jasne upute za izolaciju. To se radi prema preporukama zdravstvene struke jer ne bi imali toliko prostora u bolnicama. Takva osoba mora biti u striktnoj izolaciji, nikakvu propusnicu ne bi smjela tražiti, naglasio je dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.