Općinsko državno odvjetništvo u Zadru jučer je ispitalo 29-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je gotovo pet godina zlostavljao svoju suprugu i djecu.

Iz DORH-a su priopćili kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od kraja 2015. godine do 5. travnja ove godine u jednom mjestu pored Zadra, gdje je živio sa suprugom i maloljetnom djecom; iako svjestan da takvim ponašanjem može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svoje djece, pa pristajući na to, u prisutnosti maloljetne djece svoju suprugu učestalo verbalno i fizički napadao, te vrijeđao raznim pogrdnim riječima.

Osnovano se sumnja da je točno neutvrđenog dana u veljači 2020. godine, nakon što je oštećena supruga zatražila razvod braka, nezadovoljan njenom odlukom u više joj navrata sa svog mobitela na njezin mobitel poslao više ponižavajućih i uvredljivih poruka, a potom joj ponovno u nedjelju sa svog na njezin mobitel poslao poruku prijetećeg sadržaja nakon čega je uhićen.

Osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj poniženosti, te straha i uznemirenosti da bi izrečene prijetnje mogao i ostvariti, dok je njegovo ponašanje kod djece izazvalo strah i psihičku uznemirenost, ističu iz DORH-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no takav prijedlog odvjetništva nije prihvaćen.

- Sudac istrage je u odnosu na osumnjičenika odredio mjere opreza i to: obvezu redovitog javljanja policiji, zabranu približavanja oštećenicima te zabranu uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicima, doznajemo od glasnogovornice suda Dijane Grancarić.

Sumnjiči ga se za počinjenje tri kaznena djela - povredu djetetovih prava, nasilje u obitelji, te prijetnju.