S kontrolnih punktova na području PU zadarske jučer su vraćene 72 osobe, čime je brojka onih koji su od početka ove mjere pokušali napustiti mjesto prebivališta bez valjane propusnice prešla 1000, podaci su koje je na današenjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite iznio načenik PU zadarske Anton Dražina.

Kako je moguće da policajci na kontrolnim punktovima komuniciraju s vozačima bez zaštitne opreme?, bilo je pitanje novinara. Takve smo dojave dobili od građana s propusnicama koje su na udaljenosti od pola metra kontrolirali policajci bez maski i rukavica.

- Ispitat ćemo to, imamo dostatnu količinu zaštitne opreme i trebao bi je imati svaki službenik koji je izložen, u ovom slučaju na prometnim punktovima, kazao je načelnik Dražina.

Oni koji pokušavaju proći bez propusnice, zasad se ne kažnjavaju, već ih se, prema riječima Dražine, upozori uz zapovijed da se vrate. Ukoliko je ne bi poslušali, mi bi postupali prema osobi, odnosno podnijeli prekršajnu osobu zbog narušavanja javnog reda i mira, kazao je Dražina na novinarski upit.