U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt s bolnicom u Biogradu.

 On je operiran u biogradskoj bolnici. Iako je ima kronične bolesti, 88-godišnjak je preminuo zbog fibroze pluća koja je napao taj virus. Zadarski liječnici na JIL-u nisu ga mogli spasiti, izjavio je  anesteziolog dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja.

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još sutri  osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru.

S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su tri na respiratoru.

Danas kasno poslijepodne u zadarsku luku Gaženica stiže katamaran iz Ancone. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici policijske uprave te će nakon trijaže u pratnji policije biti prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju našoj županiji i koji putuju na druge destinacije.

Svi putnici obavezni su nakon dolaska biti 14 dana u kućnoj samoizolaciji ukoliko imaju mogućnosti, ukoliko nemaju osigurana im je karantena.