ZADAR- Epidemija koronavirusa ogoljela je kamene ploče uz Obalu kralja Tomislava.

Kako je jako malo vozila koja se parkiraju, i to u prvoj zoni koja je obilježena na pomorskom dobru, tako se može vidjeti stanje obalnog pokrova. Pod težinom vozila, dugo vremena neodržavan kamen je nagrižen.

Tko bi i kada to trebao sanirati? Iako je to obalni pojas u granicama kojima gospodari Županijska lučka uprava, godinama taj prostor eksploatira i na njemu zarađuje Obala i lučica.

Za razliku od ostatka Jazina koji je pretvoren u šetnicu popločanu skupim bračkim kamenom koji se nije pokazao pogodan za javne površine, stara obala nije u dobrom stanju. Vidi se to  na drugoj strani uz Branimirovu obalu prema mostu, gdje se stara kamena riva na pojedinom mjestima odvaja.

Međutim, sanacijski zahvati nisu u planovima Županijske uprave, a niti Grada Zadra koji je u projektu uređenja uvale Jazine sudjelovao s milijunima u komunalnom opremanju.

Na suprotnoj strani Obale kralja Tomislava je nogostup uz zgradu Peglice kojeg su deformirale stabla platana, okovane u betonu.

Nadamo se da jednog dana, kada se komunalci uhvate uređenja te pješačke staze, neće ići linijom manjeg otpora, pa srušiti stabla (istina, neka su se i osušila) umjesto što će im dati prostora u obnovi javne površine.