Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio  je pismo svećenicima i vjernicima Zadarske nadbiskupije povodom slavlja Velikog tjedna.
Nadbiskup u Pismu podsjeća da su zbog odredbi prije dva tjedna otkazana okupljanja vjernika zbog opasnosti Korone virusa te je „preporučeno vjernicima neka se mole, poste, čitaju Riječ Božju i sudjeluju u prijenosu euharistijskoga slavlja i drugih molitava putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava. Tom iskušenju od zaraze virusa pridružio i razorni potres u Zagrebu i okolici u nedjelju 22. ožujka. Sve to vidno utječe na promjenu našeg životnog stila i navika ponašanja. No, ujedinila nas je želja moliti i biti zajedno i u ovim teškim trenutcima, pa su naši domovi i obitelji postali "kućna Crkva molitve i nade" poručuje mons. Puljić.
 
Uz brojne duhovne ponude putem radija i televizije, nadbiskup podsjeća da je na Radio Zadru pokrenuta svakodnevna emisija „Ohrabri se, Božji narode, boriti s virusom i prevencijom i molitvom" u 19,30 sati. Emitiranje toga molitveno - duhovnog sadržaja će se nastaviti i tijekom Velikog Tjedna i uskrsnog vremena „dok bude trajalo ovo vrijeme kušnje i krize".

Nadbiskup u Pismu navodi upute glede slavlja svetih obreda u Velikom tjednu, u skladu s prijedlozima Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Misu posvete ulja nadbiskup će slaviti na Veliki četvrtak u 11 sati, a sveta ulja će se podijeliti svećenicima kad prođe ovo vrijeme krize uz Te Deum u zadarskoj katedrali sv. Stošije, o čemu će se naknadno poslati obavijest.