"Došao sam prvenstveno zahvaliti svim članovima stožera koji su dobro organizirali posao i svim građanima koji poštuju mjere jer to su mjere koje doista čuvaju zdravlje hrvatske nacije od epidemije, ovim je riječima svoje obraćanje na današnjoj konferenciji u Zadru započeo ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je istaknuo kako je u Zadar došao i kako bi pružio "support" zadarskoj bolnici.

- Pričali smo o kadrovskim problemima i mogućnostima mobilizacije zdravstvenih radnika s obzirom na moguće ispade. Svi kao sustav moramo dati određena rješenja, te još jednom apeliram na građane da poštuju ove mjere. Ponukan rezultatima iz intenzivne, iako smo rekli da stariji imaju teži klinički tijek bolesti, u zadnje vrijeme pojavila se i mlađa populacija, te se pokazalo da i ona može oboljeti od težeg oblika, poručio je Beroš uz apel mladima.

Na novinarski upit hoće li na jednak način ukoriti liječnike u Biogradu kao što je jučer ukorio mlade zbog ponašanja kojim šire zarazu, Beroš je odgovorio:

- Već sam rekao da je na liječnicima i svim zdravstvenim djelatnicima povećana odgovornost jer mi smo ti koji znaju kako se virus prenosi i moramo voditi računa o svom i tuđem zdravlju. S obzirom da smo odgovorni za naše bolesnike, apsolutno apeliram na sve zdravstvene radnike, koji se inače u najvećoj većini odgovorno i savjesno ponašaju, da takvi budu i dalje, istaknuo je Beroš.

Ministar zdravstva upitan je i za kontradiktorne informacije o nultom pacijentu u biogradskoj bolnici.

- Ispitat će se sve relevantne okolnosti. Informiran sam da je infekcija ušla u biogradsku bolnicu putem bolesnice, a prema tome uobičajeno je da se razbolijevaju zdravstveni djelatnici koji su na prvoj crti obrane i najviše izloženi. Nisam dobio informaciju da je bilo drugih neadekvatnih postupanja. No, kao što sam rekao, analizirat će se odgovornost svih nas, počevši od mene. Nisam istražitelj, zatražio sam informacije i dobio sam ih. Postoji i zdravstvena inspekcija i istina uvijek mora biti detektirana. U ovom trenutku ovo su informacije koje ja imam, odgovarao je na novinarska pitanja u Zadru jedan od glavnih aktera hrvatske borbe protiv epidemije koronavirusa.