"U proteklom 24-satnom periodu u Hrvatskoj imamo 68 novooboljelih od Covida-19, što daje ukupnu brojku od 1079 bolesnika. Ozdravile su 92 osobe. Nažalost, u KB Dubrava preminula je ženska osoba koja je 1935. godište i imala je ranijih kroničnih patoloških stanja", iznio je nove informacije na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš koji je na vrijeme iz Zadra stigao na presicu u Zagreb.

Ponovio je da je jedini način sprječavanja širenja zaraze dosljedno pridržavanje mjera. Nastavno na njegovu jučerašnju izjavu o druženju mladih u zatvorenim kafićima, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović iznio je podatke o kršenju mjere obustave rada ugostiteljskih objekata po županijama. Od početka zabrane policija i inspekcija zatekli su ukupno 45 otvorenih lokala u Hrvatskoj, od čega ih je šest bilo u Zadarskoj županiji.

Upozoren od novinara da njegova jučerašnja izjava nije dobro odjeknula u Splitu, u kojem u proteklo vrijeme ipak nisu evidentirani otvoreni lokali, Beroš je istaknuo kako nikad neće prestati naglašavati važnost samodiscipline.

- Drago mi je da se to u Splitu više ne događa, ali vidimo da se događalo, istaknuo je ministar zdravstva. 

Ravnatelj HZZJ-a dr. Krunoslav Capak rekao je kako se Dalmacija čisti, te da ne bi isticao neko veliko žarište. Prema njegovim riječima, nigdje nije nekontrolirana situacija.