Stupanjem na snagu izmjena i dopuna Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH od 1. travnja, propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju se putem e-Propusnica. Takve propusnice mogu se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se izdaju. 

Sustav „e-Propusnice" javno je dostupan na adresi te omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema:

1. Poslodavcu
2. Izabranom liječniku obiteljske medicine
3. Nadležnom stožeru civilne zaštite

Stožer CZ Grada Zadra, za sada ne može, odnosno nema tehničke mogućnosti, izdati E-propusnicu bez da je građanin podnio zahtjev putem sustava E-propusnice putem navedenog linka. U sustav se može prijavljivati korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) na sljedeće načine:

- Korištenjem vjerodajnice u sustavu e-Građani (npr. mToken ili ePASS)
- Korištenjem drugih prihvatljivih vjerodajnica (npr. Token uređaja i aplikacija poslovnih banaka, FINA certifikata, elektroničke osobne iskaznice itd.)

Izdane propusnice će se dostaviti elektroničkim putem i u Osobni korisnički pretinac te se po potrebi mogu i ispisati na pisaču. Propusnica će biti u PDF dokumentu koji u sebi sadržava QR kod za provjeru te se ona može koristiti na mobilnom uređaju prilikom kontrole.

U slučaju da pojedine osobe nemaju pristup navedenim uslugama, zahtjev sukladno točki 2.e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, a koja se odnosi isključivo na vitalne obiteljske razloge, mogu podnijeti korištenjem dosadašnjih načina predaje zahtjeva putem e-mail adrese stožera [email protected]

Obrazac navedenog Zahtjeva možete preuzeti u privitku, u word ili PDF formatu.

Takve zahtjeve za izdavanje e-Propusnice Stožer civilne zaštite Grada Zadra dostavit će Ravnateljstvu civilne zaštite. Ako je zahtjev opravdan, Ravnateljstvo civilne zaštite će izdati traženu e-Propusnicu.

Od 6. travnja 2020. godine napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama. Stoga osobe s do sada važećom izdanom Propusnicom istu moraju zamijeniti novom e-Propusnicom.