NOVO

Iako kanader koji je došao u pomoć vatrogascima na terenu još uvijek leti, požar koji je na otoku Viru buknuo oko 13:30 stavljen je nakon tri sata borbe pod kontrolu. Ovu dobru vijest za Virski list prenio je vatrogasni zapovjednik virskog DVD-a Tomislav Čepić.

- Mi se trenutno nalazimo na rubovima požarišta za svaki slučaj, ali je požar na sreću pod kontrolom. Kanader ga je uspio ugasiti, jer je nama teren bio nepristupačan, a za nevolju je i vjetar neprekidno mijenjao smjer. Sada je stao - kaže zapovjednik Čepić.

Požar na otoku Viru u posljednjih desetak dana buknuo je u predjelu iznad groblja, stotinjak metara s lijeve strane ceste prema Lozicama, pa su nakon promptne intervencije pripadnika virskog DVD-a došli u pomoć ninski, privlački i zadarski vatrogasci, a onda i kanader. 

- Gorjelo je zaista na većem dijelu terena od Grba do vodospreme, a to je minimalno 800 x 800 metara. Već smo upozoravali na opasnosti od požara, ali netko se opet očito igrao s vatrom, dodaje zapovjednik Čepić. 

RANIJE

Ponovno gori na Viru! U Županijskom vatrogasno-operativnom centru doznajemo kako je u 13:53 sati stigla dojava o požaru borove šume. Na terenu su vatrogasci virskog i privlačkog DVD-a te JVP-a Zadar.

Virski list javlja kako je ovo već treći požar na otoku u kratko vrijeme, odnosno novi nakon požara poviše uvale Svrdljača (23. ožujka) ili onoga dva dana ranije na Barbenjaku.

- Unatoč upozorenjima i molbama iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar i zamjenika zapovjednika Borisa Jovića, potom i apela vatrogasnog zapovjednika Tomislava Čepića, izgleda kako se i dalje nekontrolirano spaljuje korov i loži vatra na otvorenom prostoru bez suglasnosti vatrogasnih udruga ili javnih vatrogasnih postrojbi, piše Virski list koji je objavio fotografije s terena.