Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 47 i 50 godina, koje se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, prijetnju te oštećenje tuđe stvari. Razlog incidentu su narušeni susjedski odnosi i imovinsko-pravne nesuglasice.

Naime, 47-godišnjaka se sumnjiči da je u utorak poslijepodne na Zrmanjskoj ulici u Zadru, sjekirom pokušao udariti 72-godišnjaka, nakon čega mu je oštetio ogradni zid i posudu za cvijeće, a potom kamenom razbio prozor na kući. Drugog osumnjičenika, 50-godišnjaka, sumnjiči se da je tom prilikom prijetio smrću 69-godišnjakinji, ženi 72-godišnjaka. 

Uz kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede u pokušaju i oštećenja tuđe stvari 47-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku, dok je 50-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog prijetnje također predan pritvorskom nadzorniku. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je i da su se u cijelu priču umiješali dvoje 72-godišnjaka koji su verbalno vrijeđali 72-godišnjaka i njegovu ženu. Protiv istih podnesen je optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te im je izdana mjera opreza - zabrane približavanja i uspostave kontakata.

Nakon saslušanja, sudac županijskog suda Hrvoje Visković izvijestio je kako su 50-godišnjaku i 47-godišnjaku za kaznena djela prijetnje, teške tjelesne ozlijede u pokušaju i oštećenja tuđe stvari također određene mjere opreza zabrane približavanja i komuniciranja s oštećenicima.