ZADAR- Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković danas je objavio kako "svi vrtni centri i rasadnici, koji prodaju poljoprivredne materijale i rezervne dijelove za mehanizaciju, moguraditi uz propisane mjere"

Županijski stožer priprema i najviše za dva dana donijet će mjeru kojom će omogućiti vlasnicima poljoprivrednih posjeda da dobiju propusnicu za odlazak u svoje vrtove, polja, pašnjake, vinograde i maslinike.

Za razliku od prošlotjedne mjere kojom je Ministarstvo poljoprivrede to dopustilo samo OPG-ovcima (registriranim u njihovom sustavu) ovakvom odlukom će to biti dopušteno, kolokvijalno rečeno, zadarskim "bodulima i vlajima". Dakle, onima koja ta zemlja znači blago, psiho-fizičku terapiju, rad u polju za vlastite i potrebe obitelji, a da sutra neće morati kupovati uvezeno povrće, maslinovo ulje, voće.

Župan Božidar Longin odobrava tu mjeru koju će operativno provesti stožer na čelu sa Šimom Vickovićem. Ona će biti proslijeđena Savjetodavnoj službi Zadarske županije na čelu s Gordanom Dragun koja izdaje propusnice.

Takvu je mjeru jučer objavio i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je na svom Facebooku objavio: od danas će se izdavati propusnice i osobama koje izvan mjesta prebivališta imaju vrtove, vinograde ili voćnjake, a nemaju registriran OPG. Propusnicu će moći dobiti jedan član obitelji.