Prostor Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru, koja je postala najveće žarište koronavirusa u Zadarskoj županiji, u cijelosti je dezinficiran i očišćen u svrhu preobrazbe u prihvatni centar za lakše bolesnike.

- Oformljen je tim koji je danas započeo s obukom ljudi koji bi trebali biti spremni za prihvat lakših pacijenata. Ovo je za njih prvi kontakt s takvim pacijentima pa moraju proći obuku. U četvrtak ćemo imati spremnu ekipu, istaknuo je voditelj Službe za epideomilogiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, dr. Alan Medić.

Podsjetimo, u samoizolaciji su završila čak 173 djelatnika biogradske bolnice, dok ih je njih radno sposobnih ostalo svega 29. U zadarskoj bolnici izvan pogona trenutno su 62 djelatnika.

- Polako se vraćaju iz samoizolacije, tako da ćemo svakim danom biti bogatiji za kojeg zdravstvenog djelatnika. Svima će samoizolacija biti završena do 15. travnja. To je krajnji datum, nekima završava već danas, dodao je dr. Medić.

Prema informacijama koje je iznio zadarski epidemiolog, trenutno je aktivan 741 nadzor, od čega ih je pod samoizolaciju jučer stavljeno 56. Do sada su iz samoizolacije izašle 983 osobe iz Zadarske županije.