Hrvatska pošta odlučila se na nepopularni potez zatvaranja pojedinih poštanskih ureda. Iako bi se očekivalo da bi veći broj otvorenih poslovnica značio manji pritisak korisnika na usluge i pojedine djelatnike, u HP-u imaju obrnutu logiku - prva obavijest govorila je da će se pojedine poslovnice zatvoriti zbog nemogućnosti organizacije rada uslijed ukidanja linija gradskog i međugradskog prijevoza, a posljednja govori o tome da su iste zatvorene zbog koronavirusa.

- Zbog pojave virusa COVID-19 poštanski uredi su privremeno promijenili radno vrijeme. Sve promjene radnih vremena poštanskih ureda ažuriramo prema promjenama koje stupe na snagu, naveli su u pošti i objavili popis zatvorenih ureda.

Poštanski ured na Relji radi od 8 do 17 sati, Mala pošta, pošta na Petrićima i u Šibenskoj ulici rade naizmjence po danima od 8 do 14/15 ili od 11 do 17 sati, dok su zatvoreni uredi u Intersparu (Ulica Bleiburških žrtava) i - poslovnica na Poluotoku! Žitelji gradskog središta tako će se morati pomiriti s činjenicom da polako postaju gradska periferija te će svoje poštanske poslove morati obavljati na Maloj pošti ili na Relji.

Inače, pred glavnim poštanskim uredom na Relji već se stvaraju kolone s čekačima, a veliki pritisak trebao bi biti već sutra ujutro, kada počinje podjela mirovina.

Osim dvaju zadarskih, zatvoreni su poštanski uredi u Ždrelcu, Neviđanima, Žmanu i Brbinju. Radno vrijeme svih poštanskih ureda u Zadarskoj županiji dostupno je na sljedećem linku.