Nacionalni stožer civilne zaštite poslao je zadarskom stožeru zaštitnu opremu i to 30.000 kirurških maskica, 7.200 drugih maskica, 1.150 ogrtača i 420 zaštitnih naočala.

- Zahvaljujemo se našem stožeru i nadamo se da će u narednim danima biti još opreme koja nam je neophodna. I mi sami pokušavamo doći do nje, istaknuo je načelnik županijskog stožera Šime Vicković.

Prema informacijama koje je iznio ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina, do sada je potrošeno dezinficijensa u vrijednosti od 199 tisuća kuna, filtera za anesteziološke aparate u vrijednosti od 226 tisuća, 1.000 komada maski s filterom, 30.000 običnih kirurških i 3.000 tekstilnih maski, 323.000 komada rukavica, 100 vizira, 230 naočala, 200 odijela, 800 ogrtača i 401 kombinezon.

- Radimo na nabavi i uz ovo što dolazi iz Ministarstva, mislim da će biti dostatno opreme, istaknuo je Čulina.

On je na novinarski upit potvrdio kako je opomenu pred otkaz dobio kirurg zadarske bolnice koji je svoju ruku putem Facebooka poslao apel građanima tražeći ih pomoć u prikupljanju zaštitne opreme.

- Mi smo ga tražili da se očituje i normalno, on je morao dobiti jedan vid opomene jer bolnica uz pomoć svih dobrih ljudi širokog srca za sada uspijeva nabaviti dostatno opreme. Iako te opreme nikad nije dovoljno i zato i dalje radimo na nabavi, istaknuo je ravnatelj OB Zadar.

Čulina i župan Božidar Longin zahvalili su se svim donatorima koji pomažu zadarskoj bolnici kako bi pacijenti dobili adekvatnu dijagnostiku i liječenje. Među novim imenima su tenisač Borna Ćorić, kineska provincija Hainan te akademski slikar Mate Ljubičić.