Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Zadranina se sumnjiči da je u petak oko 18 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru namjerno izazvao požar na otvorenom prostoru, kojom prilikom je izgorjelo suho raslinje, suha trava te su djelomično nagorjela 3 stabla masline. Požar su ubrzo ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja izvršen je očevid.

Kako policija u vrijeme trajanja epidemije koronavirusom posebno nadzire otvorene prostore, ubrzo nakon dojave, već u 18:20 sati, 37-godišnjak je uhićen u neposrednoj blizini požara. Priveden je u prostorije policije, a kod njega su pronađena dva upaljača, mala sjekira, džepni nožić, škare i drugi predmetni.

Protiv 37-godišnjaka državnom je odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a isto tako je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Kako neslužbeno doznajemo, ova je je Zadranin poznat ranije policiji po paljevinama. U dva je navrata prije nekoliko godina već izazivao požare na tom području, a u dosjeu ima i narušavanja javnog reda i mira te zlouporabu droge.