Uslijed krize izazvane opasnošću od koronavirusa, gradski i županijski vijećnici izabrani s liste Akcije mladih i Mosta, odlučili su se odreći viječnićke naknade za mjesec ožujak u iznosu od 10.360,00 kuna u korist Opće bolnice Zadar.

- Na sutrašnjoj on-line sjednici Gradskog vijeća, tražimo od Gradonačelnika da sredstva koja se isplaćuju za djelovanje političkoj stranci Akciji Mladih za mjesec ožujak, također uplati na račun za donacije Općoj bolnici Zadar. Ovim putem apeliramo i na vijećnike vladajuće koalicije HDZ-a i oporbene kolege iz SDP-a da i oni postupe na ovaj način, jer smo mišljenja da je to najmanje što možemo učiniti u ova teška vremena za naš Grad i narod. Slažemo se da ovo nije vrijeme za politiziranje i populizam već za dijela, kao niti za odgode već za oproste i odricanja, poručili su iz Akcije Mladih, u potpisu Mladen Malta, Ante Rubeša, Marko Pupić-Bakrać, Marjana Botić, Ivan Matić, Antonio Baus, Kristijan Kotlar, Vlado Gambiraža i Duje Stanišić.

Također su se zahvalili svima koji u ova rizična vremena odlaze svaki dan na posao kako bi svi mogli sigurno izdržavati izolaciju.