Načelnik Stožera Šime Vicković jutros je izvijestio kako Zadarska županija ima devet novozaraženih bolesnika, pa je ukupan broj 18! Od devet novooboljelih sedam je vezano za biogradsku bolnicu - tri pacijentice koje su bile na operaciji, troje koji su bili u bliskom kontaktu i rodbina oboljelih.

 Pojačat ćemo testiranja, a s obzirom na to da imamo aparat a kuburimo s reagensima, molim i Nacionalni stožer da nam pomogne u realizaciji jer pokušavamo da taj reagens stigne kako bismo tu proveli testiranja. Ova će situacija od nas zahtijevati posebnu pozornost, rekao je epidemiolog Alan Medić.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina rekao je kako je od 34 izuzeta nalaza devet bilo pozitivno, od čega je jedan djelatnik OB Zadar, sin oboljelog liječnika.

- Danas će se napraviti epidemiološki izvid te će sve osoblje koje je bilo u kontaktu morati u samoizolaciju. Šest pacijenata leži na COVID odjelu, jedan je završio na respiratoru te mu je stanje stabilno. Od devet novih tri pacijentice su operirane i leže u bolnici Biograd, rekao je Čulina. Jedna od tih pacijentica je u težem stanju te je na respiratoru.

U Općoj bolnici u samoizolaciji su 24 liječnika i 28 medicinskih sestara.

- Kad prođe današnji izvid bit će ih još više. Organizirali smo posao i sa svoje strane će bolnica napraviti sve da pruži pomoć bolesnicima, rekao je Čulina.