Zadar i okolicu u noći je zatresao potres. Nije bio snažan kao onaj nedavni u Zagrebu, ali dovoljno snažan da u gluho doba noći, 3 sata i 37 minuta, probudi mnoge Zadrane.

Magnituda potresa bila je 2,6 po Richteru, iako je ENSC u prvi trenutak izvijestio da je potres bio jačine 3,7.

- Noćas, 27. ožujka 2020. godine seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom lociranim kod Zadra. Potres magnitude M=2.6 prema Richteru dogodio se u 03 sata i 37 minuta. Intenzitet u epicentru bio je III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Geofizičkog zavoda Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Epicentar je bio kod mjesta Poljica, desetak kilometara od Zadra.

- Služba 112 do 7.23 sati zaprimila je ukupno 30 poziva. Pri tom nije bilo poziva za pružanjem liječničke pomoći niti prijava građana o šteti na stambenim i gospodarskim objektima. Operativni centar JVP Zadar nije imao poziva za pružanjem pomoći. kao ni Služba Hitne medicinske pomoći.

Na broj 192 PU zadarske pristigla su tri poziva građana, također bez dojava o štetama. Na područje zabilježenog epicentra, područje Poljica, upućena je policijska ophodnja te nisu zamijećena oštećenja, kao ni tijekom ophodnje službe Civilne zaštite.

Stožer Civilne zaštite Grada Zadra rano jutros na telefonskoj sjednici donio je odluku o pokretanju aktivnosti sukladno Planu djelovanje Civilne zaštite Grada Zadra. O svim poduzetim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena, izvijestili su iz Grada Zadra.