Od jučer u 16 sati u Hrvatskoj je 56 novih bolesnika, što je dovelo brojku do ukupno 551 bolesnika. U protekla 24 sata imamo 70 novih bolesnika, što je s epidemiološke strane zadovoljavajuće jer i smo i dalje u fazi linearnog, a ne eksponencijalnog rasta, rekao je na jutrošnjoj presici ministar zdravstva Vili Beroš.

U posljednja 24 sata provedena su 524 testiranja, prosječna dob je 48 godina i ima nešto više žena. Jedna četvrtina bolesnika je iznad 60 godina.

- Tužna vijest je da od jučer imamo trećeg preminulog, onkološku bolesnicu iz Slavonskog Broda. Oporavljeno je 37 osoba i nadajmo se da će najveći dio od 500 bolesnika pokazati znakove oporavka. To ulijeva nadu, rekao je ministar Beroš.

Ministar Davor Božinović rekao je da je razgovarao s predsjednikom Hrvatske zajednice općina Martinom Baričevićem kako bi se osiguralo da sve upute epidemiologa budu poštivane, nakon odluka o otvaranju trgovina prehrambenih proizvoda u zatvorenim prostorima tržnica, koja bi trebala sutra stupiti na snagu. Rekao je da će, ovisno o rezultatima, popuštati neke od donesenih mjera.