Zadarska pedijatrica koja je u samoizolaciji zbog pozitivnog testa na koronavirus vjerojatno nije zaražena, ponovio je na jutrošnjoj konferenciji ravnatelj OB Zadar Željko Čulina. Njezin jučerašnji nalaz je negativna, a ako se u još jednom ponovljenom testu pokaže isto, ona će se vratiti na posao, kao i drugi zdravstveni kadar koji je s njom bio u kontaktu.

- Bilo je neobično što u okolini nema oboljelih, što suprug s kojim je bila u bliskom kontaktu nije zaražen, pa smo odlučili ponoviti test, koji je negativan. On može biti lažno pozitivan, a kada je išla na testiranje u Zagrebu je bio potres, bilo je dosta kaotično. Ovo će biti dobra vijest, ako je tako, vraćamo nazad ljude, rekao je epidemiolog Alan Medić, pojašnjavajući kako se kontroni test radi u razamku od 24 sata.

Za zadarsku bolnicu to je dobra vijest zbog njezinih kolega i obitelji koji su morali u samoizolaciju, kao i obitelji 15 malih pacijenata koje je pedijatrica na specijalizaciji tog dana pregledala. Njena zaraženost počivala je na informaciji  iz KBC Rebro, gdje je prije nego je povučena u zadarsku bolnicu, odrađivala specijalizaciju.

Negativni test značio bi da nema više klice virusa, odnosno da je nestao ako je bio, jer zbog asimptomatskog karaktera nije imala simptome, ili ga nikada nije ni imala.