Hrvatska je zabilježila najveće povećanje u broju osoba zaraženih koronavirusom u jednom danu. Od jutrošnje konferencije Nacionalnog Stožera potvrđeno je da je zaraženo još 35 osoba, što čini ukupno 91 bolesnika. Ukupno je zaraženo 586 osoba. Ministar Beroš razlog tome vidi upravo situaciju koja se trenutno događa u Zadarskoj županiji:

- Razlog tome je nova mikrolokacija na području Biograda i Zadra koja je počela u biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pruženje zdravstvene zaštite, dok je zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u smaoizolaciji, odlučeno da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni, kazao je Beroš na redovnoj "presici" u 16 sati.

Specijalizirani dućani na tržnicama biti će otvoreni za onaj trenutak i za onu robu koja je potrebna kako bi se ljudi što manje zadržavali, ali svejedno kupili što im je potrebno.

- Ostanite doma, upozorio je Božinović.