Od jutros Hrvatska ima novih 14 bolesnika zaraženih koronavirusom, što čini povećanje od ukupno 53 bolesnika u posljednja 24 sata. U ovom trenutku imamo 495 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, iznijeto je u 16 sati na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate, kazao je ministar Beroš koji je izrazio sućut obitelji preminulog 74-godišnjeg Zagrepčanin , inače onkološkog bolesnika koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". On je druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar Božinović potpisao je odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu.

- Još na početku dali smo preporuku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 sata između utovara ili istovara dužni su to vrijeme provesti u kabini za vozače, rekao je Božinović.

Dodao je i da se razmatra mogućnost otvaranja specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica, za koje će se potpisati vrlo strikne mjere.