Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina zahvalio se danas svim privrednicima, pojedincima i sportašima koji poput Šime Vrsaljka (možete ga čuti sutra u 12 sati na Radiju 057) pomažu u borbi protiv epidemije koronavirusa.

- Prvi je bio naš proslavljeni nogometaš, sada nam se javljaju i drugi, međutim ne bih išao s imenima. Imamo veliki problem s nabavom opremom. Cijene su išle gore, ali još lako i za cijene, problem je što ne možemo nabaviti dovoljno te opreme. Hvala svima koji nam pomažu, borimo se kako bi nabavili opremu za pomoć svim sadašnjim i budućim pacijentima, rekao je dr. Čulina.

Upravo zbog velike potražnje, kasne i testovi kojih je naručio zadarski Zavod za javno zdravstvo.

- Velik je problem u cijeloj Zapadnoj Europi, ali uspjeli smo naći kanale kojima bi to bilo riješeno. Teško mi je reći kada točno, ali prema posljednjim saznanjima, testovi bi trebali stići početkom sljedećeg tjedna, istaknuo je dr. Čulina.

U problemu su i sami djelatnici Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu kojima ponestaje zaštitne opreme.

- Danas smo dobili 2500-3000 maskica, koje ćemo poslati Domu zdravlja, Zavodu, Domu za odrasle i bolnici. Koliko možemo, toliko dajemo. Doktori opće prakse nek se jave u Dom zdravlja, podijelit ćemo racionalno maksimalan broj maska koji možemo. Preko Stožera, bolnice i svih zdravstvenih ustanova naručujemo sve što je na tržištu slobodno, kako bi se opskrbili u što većem broju, istaknuo je načelnik Stožera Šime Vicković.