Jutros do 6:30 sati vatrogasci su nadzirali požarište na Viru.

Prema informacijama iz Županijskog vatrogasno operativnog centra, dojava o požaru stigla je jučer u 18:47 sati. Do 00:30 sati, kada je požar lokaliziran, vatru su gasila 22 djelatnika s 9 vozila. Izgorjelo je 1000 x 1500 m niskog raslinja, trave i borove šume.

Požari na otvorenome ovih su dana buknuli diljem Hrvatske, a najčešći uzrok je, kao i u ovom slučaju s Vira, spaljivanje korova.

Stanje na području Zadarske županije je trenutno stabilno, ističu vatrogasci uz apel građanima da s obzirom na buru, ali i okolnosti oko epidemije koronavirusa zbog kojeg su sve službe već maksimalno angažirane, ne koriste ovo vrijeme za takve radove koji mogu dovesti do požara širih razmjera. Još nam samo to treba.

- Pozivaju se građani Zadarske županije da se u narednom periodu suzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru obzirom da zbog loših vremenskih uvjeta (jak vjetar i dugo sušno razdoblje) imamo povećan broj požara na otvorenom prostoru na području čitave Zadarske županije, a koje nam je ionako otežano gasiti zbog novonastale situadje uzrokovane virusom COVID-19 koja zahtijeva izbjegavanje okupijanja više osoba na jednom mjestu, obratio se putem priopćenja županijski vatrogasni zapovjednik Boris Jović.