Iz Grada Zadra danas su poslijepodne izvijestili kako će novoformirana služba u gradskoj upravi Grada Zadra, kojoj je temeljem naloga Stožera civilne zaštite Grada Zadra prenesena obveza rješavanja zahtjeva za izdavanjem Propusnica, nastaviti s izdavanjem propusnica putem e maila i nakon radnog vremena.

Veliki broj Zahtjeva stigao je putem elektronske pošte bez poštivanja uputa o ispunjavanju obrasca dostupnog na web stranici Grada Zadra. Tako su pristigli zahtjevi bez zadanog obrasca, zahtjevi s nepopunjenim ili nepravilno popunjenim obrascima, ali i s razlozima koji se ne odnose na ovlasti Stožera civilne zaštite Grada Zadra.

- Još jednom obavještavamo kako građani zahtjeve za propusnicu mogu preuzeti za službenoj web stranici Grada Zadra, a ispunjeni zahtjev poslati na mail: [email protected] Svi zahtjevi se evidentiraju, obrađuju, te se provjerava točnost navedenih podataka u podnesenom zahtjevu.

Također, još jednom napominjemo kako Stožer civilne zaštite Grada Zadra izdaje propusnice isključivo za ostvarivanje vitalnih obiteljskih potreba, a to je pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština. Dakle, podneseni zahtjevi poput onih o obavljanju vrtlarskih radova, dovršetka izvođenja građevinskih radova i sličnih koji ne predstavljaju vitalne obiteljske potrebe, bit će odbijeni. Stoga se još jednom mole stanovnici Zadra da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s nepotpunim, netočnim podacima i razlozima jer im neće biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme onima kojima su nužne.