U odnosu na jučer u Hrvatskoj imamo 52 nova potvrđena bolesnika od COVID-a 19, što je 306 bolesnika u ovom trenutku, izvijestio je javnost ministar zdravstva Vili Beroš na jutrošnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite koji upravlja s dvije krizne situacije.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak istaknuo je kako jučer ujutro zbog potresa privremeno nisu mogli uspostaviti dijagnostiku u dva od tri laboratorija, ali je već od 11 sati sve profunkcioniralo.

- Rad epidemiološke službe u niti jednom trenutku nije došao u pitanje. Donio sam odluku o podizanju rada epidemiološke službe na najvišu moguću razinu. Svi epidemiolozi su u trajnoj pripravnosti, istaknuo je Capak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obznanio je kako će danas potpisati odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, uz izuzetke migracija zaposlenih u službama čiji je rad nužan u ovom trenutku.

- Brzina donošenja novih strožih mjera ovisit će o tome kako će se ove dosadašnje provoditi. Širenje zaraze može se spriječiti samo ako se boravi u kući, naglasio je Božinović.

Iz Nacionalnog stožera jutros nisu objavili podatke o lokacijama zaraženih. Zadar je trenutno na dvoje oboljelih od COVID-a 19, a je li taj broj porastao, znat će se na konferenciji županijskog Stožera u 10 sati.