Gotovo sedam godina trebalo je Općinskom sudu u Zadru da donese presudu za prijetnju. 

Na jednogodišnju uvjetnu kaznu osuđen je 65-godišnji Zagrepčanin koji je 24. kolovoza 2013. godine oko 20,30 sati u Kruševu svom susjedu, s kojim je i u rodbinskim odnosima, rekao: "Ubit ću te, gubi se odavde". Bila je to kulminacija dugogodišnjih nesuglasica oko parkirališnog mjesta, a 65-godišnjak je bio ljut jer je oštećenik svojim vozilom onemogućio pristup njegovim gostima u apartmanima. 

Napadnuti muškarac prijetnju je shvatio ozbiljno te se odmah preparkirao, a na sudu je naveo kako je riječ o makadamskom putu u vlasništvu Grada Obrovca kojeg su obojica koristila za parkiranje automobila. Tog je dana došao iz Zagreba u svoju vikendicu u Kruševu i jednostavno se parkirao na prvo slobodno mjesto. Napad je kod njega izazvao osjećaj straha, pa je nakon sukoba izgradio posebnu garažu i za to digao kredit. Stoga je od tuženika zatražio i 20.000 kuna, što je, naveo je, manje od onog što je uložio u izgradnju garaže.

Okrivljenik se na sudu branio kako oštećeniku nije prijetio, već ga je normalnim glasom zamolio da se preparkira, na što se ovaj oglušio. Zbog nekonzistentnosti u obrani kao i drugačijih iskaza svjedoka, sud mu nije povjerovao, te ga je osudio na sedam mjeseci zatvora umjesto kojeg se primjenjuje uvjetna kazna. No, zbog nedovoljnog pojašnjenja zatraženog iznosa, odbijen je zahtjev oštećenika da mu za izgradnju garaže isplati 20 tisuća kuna. Sud ga je s takvim zahtjevom uputio u posebnu parnicu.