U povodu širenja netočnih informacija o tome da na području Općine Pašman postoji osoba zaražena virusom COVID-19, Stožer Civilne zaštite Općine Pašman oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Prema objavi Nacionalnog, Županijskog i Općinskog Stožera Civilne zaštite te glavnog epidemiologa u Zadarskoj županiji, na području Općine Pašman ne nalazi se niti jedna osoba kojoj je potvrđena zaraza virusom COVID-19. Potvrđujemo da postoje ljudi koji su samoizolaciji te još jednom pozivamo da se kršenjeprijavi policiji na broj 192.

Također naglašavamo, ako dođe do potvrde o oboljelima od virusa COVID-19 na području Općine Pašman, svi stožeri to će javno objaviti.

- Ovim putem apeliramo da ne širite paniku među mještanima, ne iznosite neprovjerene ili poluprovjerene informacije jer time nanosite štetu. Zahvaljujemo svim sumještanima na odgovornom ponašanju i postupanju te još jednom pozivamo sve mještane Općine Pašman da se pridržavaju uputa nadležnih službi jer na taj način štitimo sebe, svoje bližnje i one koji su najugroženiji!