Na području Zadarske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Negativni su nalazi šest osoba koje su testirane, a čeka se nalaz za još 7 uzoraka od kojih je jedan uzet tijekom jutra. U ovome trenutku na području Zadarske županije je 550 ljudi u samoizolaciji, navodi se u priopćenju CIvilnog stožera Zadarske županije od 15 sati.

Stožer civilne zaštite upućuje apel svim stanovnicima da budu u svojim domovima ukoliko im nije nužno izlaziti, posebno starijoj populaciji, a ako su vani da izbjegavaju druženja u većim skupinama od 5 ljudi. Molimo još jednom sve stanovnike da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera koje je donio nacionalni Stožer civilne zaštite jer ukoliko se tih mjera ne budemo pridržavali i ukoliko se ne budemo odgovorno ponašali imat ćemo povećani broj slučajeva.

S Vira stiže obavijest kako su djelatnici PU zadarske blokirali Virski most u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o blokadi jadranskih otoka. Civilna zaštita Općine Vir bit će na terenu po svim virskim naseljima.

Osobe s prebivalištem na otoku Viru mogu ulaziti i izlaziti s otoka samo u krajnjoj nuždi, a to mogu i osobe čija je prisutnost na otoku neophodna iz profesionalnih razloga. Isto vrijedi i za slučajeve takozvane više sile te opskrbu otoka robama i namirnicama. Svima ostalima je zabranjen prelazak Virskog mosta, a oni koji nemaju prebivalište na Viru, a nalaze se trenutno na otoku, mogu ga napustiti.

- Ovo su mjere koje provodi PU zadarska sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera Zadarske županije. Pojavljuju se dezinformacije kako je Virski most navodno blokiran zbog pojave koronavirusa, no to nije točno. Ove mjere vrijede za sve otoke, stoga apeliramo na sve građane da se odlučuju na ulazak i izlazak s otoka samo u krajnjoj nuždi. Također podsjećamo da se vrijedi preporuka kako ne smije biti okupljanja više od pet osoba - kaže načelnik Stožera civilne zaštite Antonio Vučetić.

Glasnogovornica Pu zadarske Ivana Grbin kaže kako mostovi nisu blokirani, ali su policajci na terenu i, sukladno uputama Nacionalnog stožera, upućuje ljude da se ne putuje ako to nije nužno.