Kako bi pomogla gospodarstvenicima, koji su pogođeni epidemijom koronavirusa, Zadarska županija priprema rebalans proračuna.

- Imali smo jutros vrlo ozbiljan sastanak. Na udaru su većinom mali poduzetnici. Sukladno mjerama Vlade, mi ćemo poduzeti naše mjere koje su u pripremi. Nažalost, neke manifestacije i stavke proračuna će otpasti jer moramo ta sredstva preraspodijeliti. Tokom današnjeg dana i preko vikenda, s obzirom da tijekom ove situacije nema odmora, donijet ćemo gospodarske mjere koje će se mijenjati kako se situacija bude mijenjala, istaknuo je župan Božidar Longin na današnjoj konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije.

Župan je naglasio kako je situacija u Zadarskoj županiji, u kojoj su evidentirana ukupno dva slučaja zaraze, "apsolutno pod nadzorom".

- Moram pohvaliti naš Stožer koji je pravovremeno poduzeo sve radnje i koji besprijekorno funkcionira. Naše službe spremne su za sve izazove koji su pred nama. Pokrenuli smo novu priču, pa očekujemo da će od ponedjeljka naš Zavod dobiti dozvolu za testiranje koronavirusa, čime ćemo biti još brži i efikasniji. Ono što je uz koronavirus najveći problem je panika i dezinformacije. Molim sve građane da im ne podliježu, mi smo ovdje svako jutro upravo zato da sve informacije podijelimo s javnošću. Molim sve da budu odgovorni prema sebi i drugima i pritom se posebno obraćam onima koji su u samoizolaciji. Znam da im nije lako, ali o njima ovisi njihovo i zdravlje svih oko njih. Sve građane molim da maksimalno ograniče socijalne kontakte. Nacionalni broj 113 pojačan je s našim brojem 023/350-318. Telefon je jučer bio užaren, građani zovu, daju nam primjedbe i sugestije, koje uvažavamo, te dojave koje prosljeđujemo nadležnim službama, primjerice policiji, poručio je župan Longin.

Upravo su se na taj broj jučer javljali i pogođeni poduzetnici.

- U fokusu su nam zdravstvene ustanove, ali ne smijemo zaboraviti naše poduzetnike, istaknuo je načelnik Stožera Šime Vicković.