Lučka uprava Zadar blokirana je u svom radu jer je Upravnom vijeću istekao mandat prije 15 dana.

Na naš upit Ministarstvu pomorstva, kada će Vlada imenovati svoje članove na novi mandat od četiri godine, dobili smo precizan odgovor - uskoro.
Postupak imenovanja članova Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar je u proceduri te se uskoro očekuje donošenje odluke, službena je informacija iz resornog ministarstva. Na ovotjednoj sjednici Vlade, imenovanje članova Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, nije bilo na dnevnom redu. Zašto se kasni, to samo znaju u odgovorni u ministarstvu kojeg vodi Oleg Butković, a iz kojeg nisu našli nužnim niti opravdati svoj propust.

Prije četiri godine, Vlada je župana Božidara Longina imenovala za predsjednika Upravnog vijeća, dok su članovi bili lokalni predstavnici Države, Živko Kolega i Marino Buturić, Boris Fantulin iz Ministarstva pomorstva te lučki kapetan Alen Rukavina, po službenoj dužnosti.

Nema sumnje da će doći do izmjena u sastavu Upravnog vijeća u kojem još sjede Mario Pešut kao predstavnik Grada Zadra te odnedavno i Željko Lončar uime Zadarske županije