Zbog pandemije koronavirusom Zračna luka Zadar do daljnjega ima samo let Croatia Airlinesa koji održava vezu sa Zagrebom, odnosno Pulom. I tu se broj putnika smanjio.

No, oni koji slijeću u Zemunik, prolaze bez ikakvih posebnih kontrola koje nisu uvedene za putnike u domaćem prometu. Putnici koji su došli međunarodnim letom u Zagreb, trebali su tamo proći kontrolu da bi nastavili letjeti za Zadar.

Do kada će to trajati, u Zračnoj luci ne znaju, kao što im je nepoznato kad će u stvarnosti zaživjeti međunarodna sezona letova, koja službeno počinje krajem ožujka.

U pripremi još jedne rekordne sezone, uz povratak baze Ryanaira, Zračna luka Zadar najavila je zapošljavanje 129 sezonaca. Pitali smo ih, a što sad?

- S obzirom na cjelokupnu situaciju sasvim je sigurno da sezona letenja neće započeti kako je bilo planirano. Kad će započeti, trenutačno je teško procijeniti i zbog toga je Zračna luka Zadar na žalost prisiljena odgoditi zapošljavanje naših sezonskih djelatnika do daljnjeg, službeni je odgovor iz uprave zadarskog aerodroma.