U odnosu na jučerašnji dan na području Zadarske županije zaprimljeno je 28 dojava o kršenju samoizolacije, kojima je obuhvaćeno 38 osoba.

- Utvrđena su tri kršenja, a još četiri osobe su u provjeri. Jedan je ugostiteljski objekt prijavljen Državnom inspektoratu zbog nepridržavanja odredbi, obznanio je načelnik PU zadarske Anton Dražina na jutrošnjoj konferenciji za medije.

Prema informacijama koje je iznio epidemiolog dr. Alan Medić, u Zadarskoj županiji u samoizolaciji je 408 ljudi, što je velika brojka za provođenje kontrola.

- Zahvalio bih se svima onima koji se pridržavaju uputa samoizolacija jer to nije lak proces. Jučer sam čuo priču koja govori o tome koliko je ovo sve ima ne samo zdravstveni, već i ekonomski impakt na našu zemlju. Moja prijateljica, inače knjigovođa, pregledavala je papire jednoj frizerki i shvatila te mi rekla: "Ako se ne budemo pridržavali ovih mjera i pazili jedni na druge, neće ni frizerka šišati za nekoliko mjeseci". Tako da vas molim da brinemo jedni o drugima, ne samo u ovom trenutku, već i za mjesec dana, poručio je Medić, a stanovnike je na odgovornost prema sebi i drugima pozvao i zadarski župan Božidar Longin.

Kazne za nepridržavanje pravila kućne karantene kreću se od 8.000 do 120.000 kuna. Upute za samoizolaciju objavljene su na linku.