Ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Zadra, Ljiljana Šarić, obavijestila je javnost o dodatnim okolnostima izbijanja jučerašnjeg požara uz napomenu medijima da hitno uklone fotografije na kojima se nalaze korisnici Doma.

- Dana 18. ožujka 2020. god. u 17 sati u sobi korisnika na 2. katu Doma za odgoj djece i mladeži Zadar izbio je požar čije je širenje spriječeno odgovornom i brzom reakcijom odgajatelja, ali i samih korisnika Doma, kao i Javne vatrogasne postrojbe grada Zadra. Na sreću, nikakvih ozljeda niti ljudskih žrtava nije bilo. Uzrok požara se utvrđuje. Materijalna šteta je cca 10 000,00 kuna, javila je Šarić.

Prema policijskom izvještaju,  požar je izbio u sobi na drugom katu uslijed djelovanja otvorenog plamena, a tom je prilikom izgorio i namještaj iz kojeg se vatra proširila. 

- Provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem, 18-godišnjaka se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za oštećenje tuđe stvari te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija.