Ravnatelj Opće bolnice Željko Čulina rekao je jutros na konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije kako se i u drugom zadarskom slučaju zaraze koronavirusom radi o blagim simptomima.

- Od sedam uzetih uzoraka jedan je bio pozitivan, radi se mlađoj osobi s blažim simptomima. Četiri uzorka su negativna a za još dva čekamo nalaz. Prva pacijentica je stabilno, i ona i novi pacijent svakodnevno će se pratiti te će ih se pustiti kada se procijeni da su izliječeni, rekao je Čulina.

Ravnatelj bolnice potvrdio je kako je jedna liječnica Opće bolnice u samoizolaciji.

- U inozemstvu su boravila četiri liječnika, no za ostalih troje, kao i 11 djelatnika nižeg medicinskog ili nemedicinskog osoblja koji su boravili u inozemstvu, epidemiološka služba nije donijela takvu mjeru, jer je procijenjeno da za njom nema potrebe. Tražio sam dokumente koji to dokazuju i kada su mi predočeni mogli su nastaviti s radom u bolnici, rekao je Čulina.

Bolnica ima 14 respiratora te su dva već izdvojena u jedan novi prostor, ako se pokaže potreba za liječenjem zaraženih pacijenata. Čulina je rekao kako je bolnica imala i dosta slučajeva gripe, čak i smrtnih slučajeva, ali je nastupio trend pada oboljelih.