Gradske vlasti danas su na Kolegiju gradonačelnika Grada Zadra analizirale Vladin Prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu uslijed pandemije koronavirusa, nakon čega su donosene "gradske mjere" pomoći.

Objavljeno je kako je uz mjere Vlade RH, gradonačelnik Branko Dukić donio je dodatne izvanredne privremene mjere za pomoć zadarskom gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta, i to:

1. svi zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra u onim djelatnostima kojima je, Odlukom Stožera civilne zaštite Zadarske županije od 16. ožujka ove godine, privremeno naložena obustava rada, u cijelosti se oslobađaju plaćanja zakupa poslovnih prostora od dana stupanja na snagu te Odluke do dana opoziva;

2. svi zakupci javnih površina na području Grada Zadra u onim djelatnostima kojima je, Odlukom Stožera civilne zaštite Zadarske županije od 16. ožujka ove godine, privremeno naložena obustava rada, u cijelosti se oslobađaju plaćanja zakupa tih javnih površina ukoliko u tom razdoblju imaju ugovoreni zakup.

Ove mjere predložit će se na usvajanje Gradskom vijeću Grada Zadra po žurnom postupku.

Ovisno o budućem razvoju i posljedicama pandemije izazvane virusom Covid 19, Grad Zadar razmatrat će i ostale mjere pomoći zadarskom gospodarstvu, kao i pomoći građanima, najavljeno je iz gradske uprave.