Mladen Malta (MOST) na Gradskom je vijeću rekao kako su proletjele godine obećanja vezane za Poslovnu zonu Crno, od 2007. kada je objavljen natječaj s parcelama.

- Nasio sam „ki tuka na jaja", rekao bi moj prijatelj iz Ruplja. Imam dvije kćeri iz tenisa, poslao sam pismo namjere za 5.000 kvadrata, na kojima bih gradio četiri do osam terena i kabriolet dvoranu, našao sam banku, partnere. Useljenje prvih investitora tadašnji pročelnik Magaš je najavio 2009. godine, do danas su utrošeni milijuni na projekt. Tamo su prije 2007. trčali zečevi, sada trče a trčat će još duže na njihovu radost, a našu žalost, rekao je Malta, zamjerajući gradskoj upravi na odnosu prema gospodarstvu.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako gradska vlast puno ulaže u gospodarstvo.

- Zadar je sredina s najviše osnovanih tvrtki i obrta, ima nikad veći broj zaposlenih. Naravno, stvari se mijenjaju u ovim okolnostima i ne samo da će biti ugrožene tvrtke nego i grad. Moja intencija je da pomognem gospodarstvu, a to ćemo uspjeti i razvojem Poslovne zone Crno. Tamo gradimo jednu pristupnu cestu koja će služiti i za groblje i za zonu, a nastojat ćemo što prije osigurati svu potrebnu infrastrukturu.Žao mi je što je Malta tada imao sredstava za nešto kupiti a da se to nije ostvarilo. Vjerujem da će se i to u idućim godinama dogoditi, rekao je Dukić.