Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr. Zoran Škrgatić uputio je "obavijest o uspješno dovršenom postupku prodaje na nekretnine na adresi Kolovare 2B".

- Dana 16. ožujka sklopljen je Ugovor o kupoprodaji nekretnine s kupcem EKO ZADAR DVA d.o.o. iz Zagreba, Jurišićeva 1/a. U navedenom postupku prodaje objavljenom s početnom cijenom od 17.005.000,00 kuna prihvaćena je ponuđena cijena od 22.334.459,99 kuna. Kupoprodajna cijena isplaćena je u cijelosti uplatom jamčevine dana 17. 02. 2020. god. i uplatom preostalog iznosa kupoprodajne cijene dana 16. 03. 2020. god. u korist za to određenog računa Zadarske županije. Sva financijska sredstva koja Zadarska županija iz kupoprodajne cijene osigura Zavodu za javno zdravstvo Zadar strogo su namijenjena za uređenje i opremanje poslovnog prostora Zavoda za javno zdravstvo Zadar u novoj zgradi Poliklinike na adresi Ljudevita Posavskog 7A, navodi se u priopćenju za medije.

Tako je tvrtka u vlasništu Iljka Ćurića postala vlasnik nekretnine čija je buduća namjena hotel. Sukladno uvjetima natječaja, novi vlasnik odmah je uplatio cijeli iznos ponuđene cijene. Kao što smo već pisali, Ćurić je zet bivšeg HEP-ovog direktora Sektora za strategiju i investicije Ante Ćurkovića, poznatog kao hrvatskog „kralja vjetra". Kao suvlasnika tvrtke Eko Zadar Dva upisao je i Poštak, jednu od svojih brojnih tvrtki prijavljenih na istoj adresi - Jurišićevoj 1/a.