Proteklog vikenda (13.- 15. ožujka), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 356 vozila i vozača, a poduzeli su 145 represivnih mjera. Alkotestirano je 105 vozača, od kojih je njih 9 bilo pod utjecajem alkohola.

U  subotu, 14. ožujka u 18.20 sati u Zadru u ulici Put Biliga, prilikom kontrole prometa policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 49-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Mazda (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,12 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. 

Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Evidentirano je da je ukupno 49 vozača prekoračilo propisano ograničenje brzine, 5 vozača nepropisno je koristilo mobitel za vrijeme vožnje, 8 vozača vozilo je bez zaštitnog pojasa i još 8 bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 13 vozača i 8 vozila. U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške, a jedna osoba lake tjelesne ozljede.