Gradonačelnik Zadra Branko Dukić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća prezentirao je izvješće o radu u 2019. godini. Istaknuo je kako je Grad Zadar bio predvodnik među ITU gradovima Hrvatske po raspisanim natječajima i ugovorenosti projekata za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova.
Posebno raduju, rekao je, brojni aktualni projekti koji su usmjereni na mlade - početak smjenskog rada dječjih vrtića, gradnju novog dječjeg vrtića na Višnjiku, gradnju nove osnovne škole na Bokanjcu i proširenje škole na Ploči, gradnju studentskog doma i restorana, Centra za mlade, pripremu za gradnju novog poduzetničkog inkubatora...

Zbog stabilnosti proračuna omogućen je projekt Aglomeracije Zadar -Petrčane koji u sebi, osim priključenosti preko 90 posto zadarskih domaćinstava na javni sustav odvodnje.

- Konačno, kroz ovo kao i ona prethodna izvješća, jasno se provlači kontinuitet provedbe svih zacrtanih mjera u četverogodišnjem programu rada koji sam najavio i obećao s početkom obnašanja dužnosti gradonačelnika. Ni ovom prigodom neću zaboraviti sve suradnike, sve političke partnere, sudionike cjelokupnog gospodarskog, kulturnog i društvenog života našega grada koji svojim djelovanjem daju svoj neprocjenjivi doprinos ostvarenju navedenih projekata. Zajedništvo je oduvijek bilo ključ zadarskog uspjeha, zato prihvaćam sva nastojanja, ideje i kritike koji za cilj imaju naš bolji Zadar, rekao je Dukić, pozivajući na odgovornost u vrijeme kada je zdravlje na prvom mjestu.

Jelena Jelavić (SDP) prigovorila je velikoj stambenoj gradnji bez zelenih površina i parkova, zbog čega Zadru prijeti da postane novi Palermo. Dario Nakić (HDZ) pohvalio je iskorak kada je trebalo financirati izgradnju studentskog restorana i dormitorija, jer bi trebalo ulagati da broj studenata sa sadašnjih 6.000 poraste na oko 10 tisuća i da imaju dobre uvjete za studiranje i život, a jednako je napravila i Elvira Sterle u ime Kluba vijećnika HDZ-a.

Daniel Radeta (SDP) rekao je kako ono što je bilo treba što prije zaboraviti jer nije bilo dobro.

- Ismijavali ste se s Ritom Orom nedavno sami sebi na račun rastrošnosti. Ovo je pravi trenutak da vidimo koliko je bitno imati stručne ljude na stručnim pozicijama. Nadam se da će nam virus svima biti opomena i da bi bilo bolje da raspravljamo o bitnim stvarima koje nas čekaju.