Javna ustanova »Nacionalni park Paklenica« raspisao je natječaj za 20 radnih mjesta u sezoni. U Paklenici će u sljedećih dva do devet mjeseci trebati dvoje informatora/recepcionara, tri vodiča, osam pomoćnih radnika, dvije čistačice, tri prodavača suvenira i dvoje stručnih referenata - recepcionara.

Za većinu poslova traži se srednja stručna sprema turističkog ili drugog odgovarajućeg smjera, ali i poznavanje dvaju svjetskih jezika i rada na PC-ju. Sva radna mjesta podrazumijevaju terenski rad, rad u smjenama, vikendom i praznicima, a pomoćni radnici i u noćnim smjenama. Svi ugovori o radu s odabranim kandidatima sklapaju se na određeno vrijeme s početkom rada od 1. travnja 2020. do 15. lipnja 2020., a zaključno najkasnije do 31. prosinca 2020. sukladno potrebama Javne ustanove »Nacionalni park Paklenica«.

Javna ustanova »Nacionalni park Paklenica« pridržava pravo provjere znanja (testiranja) i sposobnosti i održavanja razgovora za svako radno mjesto iz natječaja, a o eventualnom testiranju i razgovoru kandidati će naknadno biti detaljno obaviješteni putem službene Internet stranice. Rok za podnošenje prijava je 21. ožujka.